Pažitka
Název:

Cuketový koláč


Cuketový koláč


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka250 g
máslo120 g
sůl1/2 lžičky
citronová šťáva1 lžička
vejce1 ks
studená voda50 ml
Náplň:
ricotta250 g
nastrouhaný parmazán60 g
cuketa1 ks
sůl dle chuti
česnek1 stroužek
vejce na potření těsta
Postup přípravy:

Vzpomínka na léto plné cuket. Naše rodina hodně často večeří slané koláče. Dokonce bych řekla, že je to jedna z našich a hlavně manželových nejoblíbenějších večeří. Chutnají totiž skvěle teplé i studené.

Z mouky, másla, vajíčka, citronové šťávy, vody a soli vypracujeme těsto a necháme cca 1/2 hodinky odpočnout v lednici.
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, směs osolte a přidejte nastrouhaný česnek.
Z těsta vyválejte kruh.Přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta nandejte hotovou sýrovou směs, navrch poskládejte nakrájenou cuketu a opatrně nakrojené okraje těsta zaviňte.
Okraje těsta potřete vajíčkem a koláč upečte v rozehřáté troubě na 190 °C asi 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno