Pažitka
Název:

Cuketový koláč s jáhlovými vločkami a přelivem ze slaného karamelu


Cuketový koláč s jáhlovými vločkami a přelivem ze slaného karamelu


Ingredience:
Ingredience:
nastrouhaná cuketa250 g
špaldová mouka200 g
jáhlové vločky50 g
vejce2 ks
med3 - 4 lžíce
mléko150 ml
prášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
sůl špetka
olej100 ml
slaný karamel dle chuti
Postup přípravy:

Cuketa je z mého pohledu univerzální zelenina. Dá se použít jak ve "slané" kuchyni tak i při pečení, a protože jsem díky změně plánu oběd uvařila bez ní, zužitkovala jsem ji v pečení. Pečeme cuketové muffiny, ale chtěla jsem trochu něco jiného. Recept jsem si poupravila a přidala jáhlové vločky. K dokonalosti koláč dovedl přeliv ze slaného karamelu

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce si ušleháme s medem. Přidáme mouku s vločkami a práškem do pečiva, špetku soli, olej a mléko. Těsto promícháme a na závěr do něj vmícháme nastrouhanou cuketu. Pokud by bylo těsto až příliš husté, můžeme přidat ještě trochu mléka.

Těsto nalijeme do koláčové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 35-40 minut. Necháme vychladnout a podáváme s přelivem ze slaného karamelu. Pokud máte rádi sladké, tak celý koláč potřete vrstvou slaného karamelu.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno