Ingredience: | |
malá cuketa | 2 ks |
malá cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
olivový olej | trochu |
zeleninový vývar | dle potřeby |
tymián | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
Miluju krémové polévky! Jednak pro jejich jednoduchost a rychlou přípravu, ale především pro to, jak chutnají a vypadají! Vlastně.. mé oči asi milují naservírovaný krém víc než chuťové buňky a zamiluju se dřív než ochutnám. A co vy?
Malou cuketku stačí umýt. Velkou oloupeme, zbavíme semínek a pak teprve nakrájíme na kostičky. Cibulku nasekanou nadrobno a celé stroužky česneku osmahneme. Přidáme kostičky cukety a restujeme dozlatova. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a bujonem-brzy přidám tip, jak bujonuju já). Množství musíme odhadnout tak, aby vznikla krémová konzistence. Povaříme asi 10 min a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. osolíme, opepříme, ,,obylinkujeme". Mělo by tam přijít hodně tymiánu nebo bazalky, popř. petrželka a další. Nakonec můžete zjemnit smetanou a naservírovaný krém pokapat olivovým olejem.
Parmezánové krutony
Bagetku, chléb, whatever.. nakrájíme na kostičky. V míse zakápneme olejem, lehce osolíme, opepříme a smícháme s nastrouhaným parmezánem (Gran Moravia). Obsah mísy vysypeme na plech a pár minut pečeme dozlatova.
Podrobné info: