Ingredience na těsto: | |
alsan, rama, hera | 80 g |
řepkovýolej | 40 g |
hladká mouka | 265 g |
studená voda | 4 lžíce |
sůl | 1 špetka |
Náplň: | |
velká cibule | 1 ks |
menší cuketa | 1 ks |
cherry rajčátka | 1 hrst |
česnek | 3 stroužky |
tofu bez příchutě | 1,5 ks |
ovesné mléko | 15 lžic |
kukuřičný škrob | 1 lžička |
pepř | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
černá sůl | 1 špetka |
kurkuma | 1 lžička |
Milovníci slaných koláčů, si zde u toho receptu přijdou na své. Vegetariáni, ještě víc. Můžete podávat, jako předkrm nebo se salátkem, jako hlavní chod.
Z oleje, nemásla a mouky vypracujete drobenku, do které vmícháte sůl s vodou. Vznikne drobivější těsto, které necháte hodinku odpočívat v ledničce.
Po hodině, těsto rozválíte mezi pečícími papíry nebo v potravinářské fólii do kruhu, tak aby těsto šlo pěkně do formy. Dorovnáte okraje a dno propícháte vidličkou.
Mezitím si na trošce oleje zpěníte cibuli pokrájenou na větší proužky. Do zpěněné cibulky přidáte nasekaný česnek, na polokruhy pokrájenou cuketu a rozčtvrcená rajčátka. Zeleninu opečete, tak že vypadá povadle, cuketa začne jakoby prosvítat. Přidáte špetku soli a pepře. Ještě chvilku necháte péct a dáte stranou.
Tofu společně s mlékem rozmixujete v hladkou kašičku a přidáte koření (špetku soli, pepře, trošku černé soli a kurkumu).
Tuto kašičku smícháte s cuketovou směsí a vlijete na těsto.
Quiche pečte v předehřáté troubě na 190°C po dobu 45 minut.