Pažitka
Název:

Cuketový quiche

vegetariánský recept


Cuketový quiche


Ingredience:
Ingredience na těsto:
alsan, rama, hera80 g
řepkovýolej40 g
hladká mouka265 g
studená voda4 lžíce
sůl1 špetka
Náplň:
velká cibule1 ks
menší cuketa1 ks
cherry rajčátka1 hrst
česnek3 stroužky
tofu bez příchutě1,5 ks
ovesné mléko15 lžic
kukuřičný škrob1 lžička
pepř1 špetka
sůl1 špetka
černá sůl1 špetka
kurkuma1 lžička
Postup přípravy:

Milovníci slaných koláčů, si zde u toho receptu přijdou na své. Vegetariáni, ještě víc. Můžete podávat, jako předkrm nebo se salátkem, jako hlavní chod.


Z oleje, nemásla a mouky vypracujete drobenku, do které vmícháte sůl s vodou. Vznikne drobivější těsto, které necháte hodinku odpočívat v ledničce.

Po hodině, těsto rozválíte mezi pečícími papíry nebo v potravinářské fólii do kruhu, tak aby těsto šlo pěkně do formy. Dorovnáte okraje a dno propícháte vidličkou.
Mezitím si na trošce oleje zpěníte cibuli pokrájenou na větší proužky. Do zpěněné cibulky přidáte nasekaný česnek, na polokruhy pokrájenou cuketu a rozčtvrcená rajčátka. Zeleninu opečete, tak že vypadá povadle, cuketa začne jakoby prosvítat. Přidáte špetku soli a pepře. Ještě chvilku necháte péct a dáte stranou.
Tofu společně s mlékem rozmixujete v hladkou kašičku a přidáte koření (špetku soli, pepře, trošku černé soli a kurkumu).
Tuto kašičku smícháte s cuketovou směsí a vlijete na těsto.

Quiche pečte v předehřáté troubě na 190°C po dobu 45 minut.
 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno