Pažitka
Název:

Cuketový švestkový koláč s mákem


Cuketový švestkový koláč s mákem


Ingredience:
Ingredience:
najemno nastrouhaná cuketa oloupaná a zbavená semen140 g
panela či jiné sladidlo120 g
vejce2 ks
tuk - České Ghíčko bio, Alsan bio či olej2 lžíce
prášek do pečiva bio Amylon1 ks
špaldová hladká mouka380 g
voda80 ml
švestky dle potřeby
mletý mák dle potřeby
tuk na vytření plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy:

Dostali jsme obří bednu švestek  ty my rádi. Kromě švestek je tu asi 30 cuket, které postupně porcuji, a tak bylo jasné, že cuketa bude zase zamaskována v těstě. Tento koláč je extrémně žravý, prostě kombinace švestek a máku se neomrzí.

Vejce našleháme s cukrem a tukem. Následně již jen s pomocí metly vmícháme mouku s kypřícím práškem, střídavě s vodou. Nakonec přidáme do těsta nastrouhanou cuketu a zamícháme. Těsto přendáme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu. Těsto roztáhneme po celém plechu. Na těsto klademe pokrájené švestky, které jen posypeme mákem. Připravený koláč dáme péct do trouby. Pečeme na 180°C přibližně 30 minut. Moučník necháme vychladnout a pak už jen vychutnáme tu dobrotu. Pak už jen vítězí ten, který přijde dřív.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno