Ingredience: | |
najemno nastrouhaná cuketa oloupaná a zbavená semen | 140 g |
panela či jiné sladidlo | 120 g |
vejce | 2 ks |
tuk - České Ghíčko bio, Alsan bio či olej | 2 lžíce |
prášek do pečiva bio Amylon | 1 ks |
špaldová hladká mouka | 380 g |
voda | 80 ml |
švestky | dle potřeby |
mletý mák | dle potřeby |
tuk | na vytření plechu |
hrubá mouka | na vysypání plechu |
Dostali jsme obří bednu švestek ty my rádi. Kromě švestek je tu asi 30 cuket, které postupně porcuji, a tak bylo jasné, že cuketa bude zase zamaskována v těstě. Tento koláč je extrémně žravý, prostě kombinace švestek a máku se neomrzí.
Vejce našleháme s cukrem a tukem. Následně již jen s pomocí metly vmícháme mouku s kypřícím práškem, střídavě s vodou. Nakonec přidáme do těsta nastrouhanou cuketu a zamícháme. Těsto přendáme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu. Těsto roztáhneme po celém plechu. Na těsto klademe pokrájené švestky, které jen posypeme mákem. Připravený koláč dáme péct do trouby. Pečeme na 180°C přibližně 30 minut. Moučník necháme vychladnout a pak už jen vychutnáme tu dobrotu. Pak už jen vítězí ten, který přijde dřív.
Podrobné info: