Ingredience: | |
mladé cukrové lusky | 500 g |
malá cibulka | 1 ks |
voda | 2 + 1 lžíce |
krystalový cukr | 4 lžičky |
kukuřičný škrob | 1 lžička |
jablečný ocet | 2 lžíce |
pepř | špetka |
Superrychlá pikantní příloha. A přitom velmi chutná. Nejlepší je k masu.
Z lusků odstraníme stopky a propláchneme vodou. Přendáme do mísy, která je vhodná do mikrovlnné trouby. Přidáme cibuli, kterou jsme přepůlili a nakrájeli na půlkolečka. Přidáme 2 lžíce vody. Promícháme a dáme do mikrovlnky na nejvyšší výkon cca na 6 minut. Vždy po 2 minutách promícháme. Lusky by měly změknout, ale zůstat křupavé. Než se lusky uvaří, rozmícháme vodu, ocet, cukr, pepř a škrob v misce. Dáme do mikrovlnky na nejvyšší výkon cca na 30 - 45 vteřin - dokud směs nezhoustne. Pak ji přendáme k luskům a promícháme. Směs obalí lusky - vypadají jako by měli lesklou glazuru a zároveň jim dodají pikantní chuť.
Podrobné info: