Ingredience: | |
Bio České Ghíčko | 6 lžic |
pohanková mouka | 150 g |
mleté vlašské ořechy | 50 g |
vanilkový lusk | 1 ks |
datlový sirup | 1 lžce |
mandlové mléko | 250 ml |
vejce | 2 ks |
bezfosfátový kypřící prášek Bio amylon | 1/2 lžičky |
Krém: | |
kokosová smeana Soyatoo | 200 ml |
kakao lifefood raw | dle chuti |
kakao lifefood | 2 lžíce |
raw čokoláda Vivani hot chocolate | na posypání |
Tatínkovo narozeniny sice budeme slavit až o víkendu, ale přece musí dostat něco dobrého na zoubek. Nedalo mi to a upekla jsem alespoň cupcake a jelikož jsme si České Ghíčko zamilovali, tak mini dortíčky musely být právě z něj.
Vyšleháme si vejce, přidáme Ghíčko, datlový sirup, opět šleháme, postupně vsypeme vlašské ořechy, prosetou mouku, kypřící prášek, vanilku a přiléváme mandlové mléko.
Když je těsto vyšlehané, nalijeme jej do košíčků a dáme péct do rozehřáté trouby na 200°C na 20-30 minut, vyzkoušíme špejlí.
Vychladlé cupcakes ozdobíme krémem. Vyšleháme si kokosovou smetanu, kterou si rozdělíme na dvě části. Druhou část obarvíme kakaem, bude třeba opět vyšlehat. Dortíčky ozdobíme krémem a posypeme čokoládou a dáme do lednice ztuhnout.
Podrobné info: