Pažitka
Název:

Curry Madrás


Curry Madrás


Ingredience:
Ingredience:
rostlinný olej3 - 4 lžíce
středně velká cibule, nakrájená nadrobno2 ks
čerstvá chilli paprička, nakrájená nadrobno1 - 3 ks
česnek, nasekaný nadrobno2 - 3 stroužky
čerstvý zázvor, nastrouhaný2 cm
kurkuma1 lžička
mletý římský kmín2 lžičky
mleté chilli1 - 3 lžičky
koření Curry Madrás1 lžíce
kuřecí nebo krůtí prsa, nakrájená na kousky500 g
mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
krájená sterilovaná rajčata400 g
koření Garam Masala1 lžička
citron nebo limeta - šťáva1/2 ks
čerstvý koriandr na dozdobení
Postup přípravy:

Je Vám zima ? Zahřejte se ostře kořeněným Curry Madrás. Pokrm to je velice chutný a jednoduchý na přípravu.

Kousky kuřete osolte, opepřete a odložte stranou.

Ve větším nejlépe litinovém hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli a nechte ji změknout (trvá to asi 4-5minut).
Přihoďte chilli papričky, česnek, zázvor a nechte 2-3 minuty opékat. Přisypte kurkumu, římský kmín, chilli koření znovu asi minutu opékejte. Přidejte kuře a opečte ho. Přilijte 300ml vody a přidejte rajčata. Vše přiveďte k varu. Ztlumte teplotu hořáku a nechte cca 30min pobublávat zakryté pokličkou. Průběžně ochutnejte a případně dosolte nebo přidejte pepř. Pokud se bude voda odpařovat příliš rychle, dolijte ji. Nakonec přidejte koření Garam Masala a ještě 10 minut povařte nyní již bez pokličky. Na závěr dochuťte citrusovou šťávou. Na talíři posypte pokrájeným čerstvým koriandrem.

Jako přílohu můžete zvolit rýži Basmati, jasmínovou rýži nebo chleba NAAN.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Martina Kunstovná

    zavřít okno