Pažitka
Název:

Cvibak


Cvibak


Ingredience:
Ingredience:
vejce2 ks
krupicový cukr200 g
směs kandovaného ovoce, pomerančová kůra, rozinky, nahrubo nasekaná čokoládacca 300 g
polohrubá mouka400 - 500 g
kypřící prášek do pečiva1 balíček
vejce na potření1 ks
Postup přípravy:

Starý rodinný recept na cvibak, nebo chcete-li suchar či piškot s kandovaným ovocem, rozinkami, čokoládou či oříšky.

Celá vejce ušleháme spolu s cukrem do husté pěny. Přidáme kandované ovoce, ořechy, čokoládu, rozinky... Nakonec po částech přidáme mouku s pečivovým práškem. Na vále si z těsta vyválíme 5 "hadů". Přemístíme na plech vystlaný papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 180 st. 12 minut. Poté teplotu snížíme na 150 st. a ještě 20 minut dopékáme. Na mřížce necháme chvilku vychládnout a ještě teplé nakrájíme. Po vychladnutí dáme do uzavíratelné dózy a necháme 2 dny uležet.
Tento recept jsem zdědila po manželově babičce. Cvibak se u nich vždycky pekl na vánoce a velikonoce.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno