Pažitka
Název:

Ďábelské topinky


Ďábelské topinky


Ingredience:
Ingredience:
falešná svíčková500 g
slunečnicový olej dle potřeby
větší cibule1 ks
chilli paprička dle chuti
červená paprika1 ks
čedar, nebo jiný oblíbený sýr dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Marináda:
červené víno1/2 dcl
sojová omáčka2 lžíce
dijonská hořčice1 lžíce
třtinový cukr1 lžička
Topinky:
chléb opečený na sucho dle potřeby
máslo50 g
česnek3 stroužky
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Chystáte nějakou oslavu, čekáte návštěvu, nebo jen nevíte, co připravit k večeři? Mám pro vás skvělý tip na vynikající topinky s masovou směsí, po kterých se jenom zapráší.


Připravíme si veškeré suroviny.


Stejně tak suroviny na marinádu a na topinky.


Maso nakrájíme na tenké nudličky.


Do skleničky nalijeme červené víno.


K vínu přidáme sojovou omáčku.


K marinádě přimícháme hořčici a třtinový cukr.


Maso důkladně opepříme a osolíme.


Asi z poloviny marinády obalíme maso.


Mezitím nakrájíme papriku na proužky.


Cibuli nakrájíme na kolečka.


Čili papričku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky.


Připravíme si i česnek.


Nyní osmažíme na mírném plameni cibuli na oleji. Použijeme asi 2-3 lžíce klasického slunečnicového oleje.


Osmažíme jí do zlatavé barvy. Vyjmeme z pánve.


Na oleji po cibuli restujeme maso s paprikou a čili. Cca 1-2 minuty a poté přilijeme zbylou marinádu, kterou necháme na mase zhoustnout.


Máslo pomocí vidličky rozetřeme spolu se solí a česnekem. Topinky opečeme na sucho buď na pánvi, nebo v troubě na mřížce.


Můžeme přidat i nasekanou oblíbenou bylinku. Já jsem přidal 5 lístků bazalky. 

Na opečenou topinku natřeme ochucené máslo, navrstvíme masovou směs, přidáme osmaženou cibulku a posypeme čedarem, nebo jiným výraznějším sýrem. 

PŘEJI DOBROU CHUŤ ! 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno