Pažitka
Název:

Dančí hřbet plěný sušenými švestkami se žampionovým cappuccinem a bramborovýmmi kroketami


Dančí hřbet plěný sušenými švestkami se žampionovým cappuccinem a bramborovýmmi kroketami


Ingredience:
Ingredience:
dančí hřbet800 g
sušené švestky150 g
polohrubá mouka150 g
voda150 ml
sádlo80 g
brambory250 g
vejce2 ks
cibule2 ks
krémové žampiony400 g
zeleninový vývar500 ml
smetana250 ml
pepř dle chuti
sůl dle chuti
kmín dle chuti
rozmarýn dle chuti
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Dnešní recept je tentokrát z dančího masa, ke kterému se skvěle hodí například sušené švestky.

Dančí hřbet očistíme, a tenkým nožíkem uděláme otvor, aby nám vznikl vlastně takový dutý váleček, který naplníme sušenými švestkami. Maso osolíme, opepříme a posypeme divokým kořením. Já mám nejradši rozmarýn, který se ke zvěřině dokonale hodí. Takto naložené maso dáme odpočinout do lednice.

Mezitím si připravíme těsto na domácí krokety. Pro 4 porce budeme potřebovat, 150g polohrubé mouky, 150ml vody, 80g sádla, sůl, 250g brambor a 2 vejce. V hrnci rozpustíme sádlo s vodou a přivedeme k varu, jakmile tekutina začne vřít, přisypeme za stálého míchání mouku a stáhneme plamen. Hotové těsto poznáme tak, že se přestane lepit na stěny hrnce. Necháme vychladit.
Uvaříme brambory ve slupce a také necháme vychladit. Vlažné brambory zbavíme sluky a nastrouháme. Když máme hotovo, vmícháme do těsta spolu s vejci. Dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Vytvarujeme krokety, mohou být válečky, nebo kuličky a obalíme v trojobalu. Osmažíme dozlatova.

Dále si připravíme žampionové cappuccino, na které použijeme krémové žampiony. Žampiony umyjeme a nakrájíme na plátky. Rozpálíme rendlík a začneme restovat cibulku nakrájenou najemno. Jakmile cibulka chytne barvu, přidáme kmín, zamícháme a přisypeme žampiony. Vše dozlatova restujeme. Krásně zlatavou směs zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme tak, aby byla omáčka krásně jemná.

Teď e čas vyndat maso z lednice, orestovat na pánvi ze všech stran a nechat dojít v troubě rozehřáté na 180° asi 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno