Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
hovězí zadní maso - ořech | 150 g |
cibule | 1 ks |
střední mrkev | 3 ks |
pórek | 50 g |
cizrnová mouka hladká | 1 lžíce |
jáhly | 40 g |
voda | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pažitka | dle chuti |
Dnes jsem měla v kuchyni docela šrumec. Dopoledne jsem trávila na úřadech a dostala jsem se domů kolem jedenácté hodiny. Ještě, že naše dítko má na oběd polévku, kterou jsem měla připravenou z předchozího dne a hlavní chod až se vyspí. Máme doma medvídka, který mi dopřává dost času na vaření. Dokáže chrnět dvě, tři hodiny a tak jsem měla dost času.
Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme na kostičky pokrájené hovězí, osolíme a maso necháme zatáhnout, zalijeme vodou a vaříme. Když je maso měkké, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a když je měkčí přidáme na kolečka pokrájený pórek. Rozkvrdláme si ve studené vodě cizrnovou mouku a omáčku s ní zahustíme, krátce povaříme. Podáváme s uvařenými jáhličkami. Jáhly propláchneme a spaříme několikrát horkou vodou. Vaříme 15-20 minut, stáhneme z plotny, necháme přiklopené a před podáním přidáme posekanou pažitku a z jáhel vytvarujeme kuličky.
Podrobné info: