Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
mrkev | 2 - 3 ks |
cibule | 2 ks |
brambory | 5 ks |
vajíčka | 2 ks |
sůl | dle chuti |
květák | 2 růžičky |
petrželová nať | na ozdobení |
Zapečenou zeleninu milujeme a francouzské brambory také. Většinou se u nás doma přidávala nějaká ta uzenina, ale ta rozhodně nepatří do jídelníčku dítěte. Po ochutnání už asi nikdy nic přidávat nebudeme. Jsou výborné, Ghí dodalo příjemnou máslovou chuť.
Pokud chcete typ na bezmasý oběd, je tu. Navíc si může pochutnat celá rodina.
Květák rozebereme na malé růžičky, omyjeme. Brambory očistíme, nakrájíme na malé kostičky, stejně tak mrkev a cibuli. Pekáček vymažeme Českým Ghíčkem a následně všechny suroviny do nej přesuneme, osolíme, přidáme navíc lžíci Ghí a celou směs zeleniny zamícháme. Vložíme do rozehřáté trouby, pečeme přiklopené na 180°C přibližně 20-30 minut. Do změknutí zeleniny. Nakonec odklopíme a zalijeme rozkvrdlanými, lehce osolenými vajíčky a krátce zapečeme, přibližně 8-10 minut.
Podáváme s nakládanými okurkami či jinou oblíbenou zeleninou. My milujeme nakládané cibulky. Ozdobíme naťovou petrželkou.
Dobrou chuť
Podrobné info: