Ingredience: | |
mascarpone | 1 miska |
polotučný tvaroh | 1 misk |
sníh z jednoho bílku | |
cukr | dle chuti |
vanilkový lusk nebo lžička vanilkové extraktu | 1 ks |
čerstvé jahody | 250 g |
datlový nebo rýžový sirup | dle chuti |
cukrářské nebo dětské piškoty | dle potřeby |
Přemýšlím, co napsat k tomuto dezertu. Možná, jakmile ho dokončíte, okamžitě si schovejte jednu skleničku. Nikdy nezbude!
Mascarpone a tvaroh ušleháme s cukrem dle chuti a vanilkou (lze zaměnit za sirup dle vlastního výběru, ne datlový) a přidáme dužinu z vanilkového lusku, nebo vanilkový extrakt. Do hotového krému zamícháme sníh z jednoho bílku.
200g jahod rozmixujeme s datlovým nebo jiným sirupem dle chuti.
Na dno misek položíme piškoty, nebo drcené sušenky a zalijeme jahodovým sirupem, přidáme vrstvu krému a znova zalijeme sirupem. Ozdobíme čerstvými jahodami a piškoty.
Dáme do chladničky minimálně na 30 min vychladit.