Pažitka
Název:

Dezert ala tiramisu


Dezert ala tiramisu


Ingredience:
Ingredience:
piškotové těsto / piškoty
mascarpone1 kelímek
zakysaná smetana1 kelímek
vanilkový cukr1-2 sáčky
oblíbený sirup1 vrchovatá lžíce
silná káva1/2 šálku
rum pro DOSPĚLÉ1 panák
Postup přípravy:

Odkrojky z valentýnského pečení, které mi zůstaly z vykrajování růžových srdíček do citronové babety, jsem se rozhodla zužitkovat na dezert do skleničky. Největší chuť jsem měla na tiramisu, ale protože kávový dezert jistě není pro děti to nejvhodnější, tady ho máte i s verzí číslo dvě, která potěší každého malého strávníka tak, že po té vaší dospělé ani nevzdechne.

V mixeru vyšlehejte mascarpone se zakysanou smetanou a (vanilkovým) cukrem, dokud se vše pěkně nespojí. Do skleničky nadrobte piškot a dospělou verzi bohatě pokapejte uvařenou kávou smíchanou s troškou oblíbeného likéru. V dětské verzi kávu nahraďte ovocnou šťávou či sirupem (ten můžete v případě potřeby také malinko naředit vodou). Na piškot dejte vyšlehaný krém. Pokud chcete, klidně můžete postup ještě jednou zopakovat. Nechejte pár hodin v chladu lednice, aby krém ztuhnul a piškot nasáknul. Zdobit můžete libovolným ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno