Pažitka
Název:

Dezert s čokoládou Margot a kysanou smetanou


Dezert s čokoládou Margot a kysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka1 a 1/4 hrnku
mléko3/4 hrnku
vejce1 ks
cukr3/4 hrnku
rozpuštěná máslová hera1/2 hrnku
prášek do pečiva1/2 balíčku
kakao2 lžíce
nastrouhaná čokoláda Margot + na posyp1 tyčinka (100g)
kysaná smetana na potření moučníku400 g
Postup přípravy:

Koupila jsem si novou formu na pečení, tak jsem ji hned musela vyzkoušet.

Všechny suroviny kromě kakaa a nastrouhané čokolády ušleháme dohromady. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao. Světlé těsto vlijeme do formy, pak na něj nalijeme tmavé těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů. Hotový moučník necháme vychladnout, vyklopíme a namažeme kysanou smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno