Těsto na palačinku: | |
mléko | 50 ml |
hladká mouka | 2 lžíce |
skořice | 1/2 lžičky |
cukr | 1/2 lžíce |
olej | na potření |
Krém: | |
pomeranč | 50 g |
nastrouhaná kůra z pomeranče | 1/2 - 1 lžička |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
mascarpone | 75 g |
agávový sirup (nebo jiný přírodní sirup) | 1 lžíce |
Stačí dokřupava dopéct palačinku, pozvednout jí lahodným krémem a ovonět skořicí a pomerančem.
V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava.
Z oloupaného pomeranče vykrájíme filety, které překrojíme a v kastrůlku (nebo plecháčku) dusíme, dokud se tekutina nezredukuje. Přidáme kůru z pomeranče a prohřejeme. Poté odstavíme, necháme vychladit. V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu a sirup. Přimícháme zchladlé pomeranče.
Vychladlou palačinku překrojíme na čtvrtiny a na talíři prokládáme s krémem.
Podrobné info: