Pažitka
Název:

Dezert s vůní skořice a pomeranče


Dezert s vůní skořice a pomeranče


Ingredience:
Těsto na palačinku:
mléko50 ml
hladká mouka2 lžíce
skořice1/2 lžičky
cukr1/2 lžíce
olej na potření
Krém:
pomeranč50 g
nastrouhaná kůra z pomeranče1/2 - 1 lžička
zakysaná smetana1 lžíce
mascarpone75 g
agávový sirup (nebo jiný přírodní sirup)1 lžíce
Postup přípravy:

Stačí dokřupava dopéct palačinku, pozvednout jí lahodným krémem a ovonět skořicí a pomerančem.

V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava.

Z oloupaného pomeranče vykrájíme filety, které překrojíme a v kastrůlku (nebo plecháčku) dusíme, dokud se tekutina nezredukuje. Přidáme kůru z pomeranče a prohřejeme. Poté odstavíme, necháme vychladit. V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu a sirup. Přimícháme zchladlé pomeranče.

Vychladlou palačinku překrojíme na čtvrtiny a na talíři prokládáme s krémem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno