Pažitka
Název:

Dipy ke grilovanému masu


Dipy ke grilovanému masu


Ingredience:
Ostrý dip:
harissa pasta6 lžic
rajský protlak6 lžic
menší cibule1 ks
olivový olej3 lžíce
čerstvý koriandr velká hrst
sůl dle chuti
Sezamový dip:
sezamová pasta tahíni150 ml
hladkolistá petržel velká hrst
citron1 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi při grilování namáčet maso do různých omáček? Vyzkoušejte tento recept na skvělé dipy, které nejen výborně dochutí grilované maso.

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte tyto dipy. Ke grilovanému masu se skvěle hodí a masu propůjčí trochu orientálních chutí a vůní.

Harissa pastu a rajský protlak smícháme. Přidáme na drobno pokrájenou cibuli a koriandr. Naředíme olivovým olejem a dochutíme solí.

Sezamovou pastu naředíme vodou do hustoty krémového jogurtu, dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přimícháme posekanou petržel. Sezamová pasta po prvním přidání tekutiny nejprve zhoustne a vypadá sraženě, tak se nelekněte. Po dalším přidání vody získá krémovou konzistenci. Citronové šťávy dejte hodně, ta tahíni sluší.

Podávejte k libovolnému grilovanému masu, kebabu, rybám.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno