Ostrý dip: | |
harissa pasta | 6 lžic |
rajský protlak | 6 lžic |
menší cibule | 1 ks |
olivový olej | 3 lžíce |
čerstvý koriandr | velká hrst |
sůl | dle chuti |
Sezamový dip: | |
sezamová pasta tahíni | 150 ml |
hladkolistá petržel | velká hrst |
citron | 1 ks |
sůl | dle chuti |
Máte rádi při grilování namáčet maso do různých omáček? Vyzkoušejte tento recept na skvělé dipy, které nejen výborně dochutí grilované maso.
Až budete příště grilovat, vyzkoušejte tyto dipy. Ke grilovanému masu se skvěle hodí a masu propůjčí trochu orientálních chutí a vůní.
Harissa pastu a rajský protlak smícháme. Přidáme na drobno pokrájenou cibuli a koriandr. Naředíme olivovým olejem a dochutíme solí.
Sezamovou pastu naředíme vodou do hustoty krémového jogurtu, dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přimícháme posekanou petržel. Sezamová pasta po prvním přidání tekutiny nejprve zhoustne a vypadá sraženě, tak se nelekněte. Po dalším přidání vody získá krémovou konzistenci. Citronové šťávy dejte hodně, ta tahíni sluší.
Podávejte k libovolnému grilovanému masu, kebabu, rybám.
Podrobné info: