brambory | 500 g |
olivový olej | 3 lžičky |
Brunche slanina (může být i anglická slanina) | 200 g |
čedar | 100 g |
zakysaná smetana | 100 g |
čerstvá pažitka | hrstka |
kuřecí prsa | 500 g |
paprika | 300 g |
Ingredience: |
Nezapomeňte servírovat se zakysanou smetanou, tak jídlu dodá úžasný šmrnc.
Brambory omyjeme kartáčkem a necháme osušit. Pak je na délku rozřízneme a vykrajovátkem vydlabeme brambory.
Mezi tím si opečeme slaninu, aby byla co nejvíce vypečená a kuřecí maso.
Brambory pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 200°C po dobu 25min.
Pečené brambory naplníme slaninkou, masem a paprikou, zasypeme čedarem (nebo ementálem).
Necháme zapéct, posypeme čerstvě nakrájenou pažitkou a servírujeme se zakysanou smetanou!!!!