Název:Domácí burger s tuňákovými placičkami
Ingredience:
Ingredience na placky: |
tuňáková konzerva | 120 g |
kukuřice mražená/ konzerva | 60 g |
cizrnová mouka | 1 lžíce |
strouhanka | 2-3 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Paprikový dip: |
zakysaná smetana | 0,5 kelímku |
plnotučný tvaroh | 0,5 vaničky |
oranžová paprika | 1/3 ks |
petrželka | hrstka |
sýr Grana Padano | hrstka |
sůl | špetka |
Dále: | |
houska | 4 ks |
rajče | 1 ks |
ledový salát | |
Postup přípravy:Že domácí burgery jsou čím dál tím víc oblíbené víme. Zkusila jsem tedy zdravou verzi i pro ty nejmenší. Když děti navykneme na dobré domácí dipy, určitě si na tatarku ani nevzpomenou.
Konzervovaného tuňáka pečlivě slijeme, dáme do misky a smícháme s povolenou rozmixovanou kukuřicí, moukou a strouhankou. Podle chuti dosolíme, pořádně prohněteme a z hmoty uplácáme karbanátky, které pečeme v
troubě při 180°C asi 20 minut.
Na dip si smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, sýr, bylinky a najemno rozmixovanou a od vody vymačkanou papriku. Podle chuti osolíme.
Housku plníme dipem, karbanátkem,rajčátkem a ledovým salátem.
Dětská specifika:
- ryby jsou doporučovány od 1 roku
- taktéž i tvaroh je kvůli vysokému obsahu bílkovin doporučován od 1 roku
- malým dětem a dětem s citlivým trávením dejte raději bílé pečivo bez zrníček a semínek
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno