Ingredience: | |
větší brambory | 6 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
drcený kmín | dle chuti |
sypká červená uzená paprika | dle chuti |
čerstvá majoránka | dle chuti |
větší červená paprika | 1 ks |
namočené hříbky | hrst |
sádlo | 1 lžíce |
poctivé uzenářské špekáčky | 4 ks |
hraška pikant | na zahuštění |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Občas najdu v obchodě výborné uzenářské špekáčky a hned je z nich chutný oběd nebo večeře - buřtgulášek.
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme orestovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory. Vše zasypeme uzenou červenou paprikou, zamícháme. Přidáme drcený kmín, namočené houby a pokrájenou červenou papriku, utřený česnek, čerstvou majoránku, pepř a sůl a podlijeme horkou vodou. Dusíme, dokud nejsou brambory měkké. V hrnku rozkvrdláme hrašku a ještě povaříme.
Podáváme s pečivem.