Pažitka
Název:

Domácí dalamánky


Domácí dalamánky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka320 g
hrubá mouka80 g
chlebová nebo obyčejná hladká žitná mouka100 g
vlažná voda250 ml
olej120 ml
sůl2 lžičky
cukr1 lžička
sušené droždí1 balení
Postup přípravy:

Zase jsme u přednosti domácího pečiva, kterou je bez pochyby vynikající chuť a přehled o tom, co obsahují. Tento recept určitě doporučuji všem, kteří si chtějí pochutnat třeba u snídaně.

Suché suroviny promícháme, přidáme olej a vodu a uhněteme hladké těsto. Posypeme je trochou hladké mouky, v míse přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 3 hodiny.

Poté těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého vytvoříme váleček ve tvaru dalamánku a na plechu vyloženém pečicím papírem necháme dokynout asi 20 - 30 minut. Nakonec každý z dalamánků několikrát slabým a ostrým nožem nařízneme. Lehce je potřeme vodou.

Pak pečeme v troubě předehřáté na 185°C asi 30 minut. Když jsou dalamánky zlatavé i zespodu, vyjmeme je z trouby, uložíme na rošt, aby se zespod "vydýchaly" a necháme zchladnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno