brambory | 500 g |
vejce | 1 ks |
polohrubá mouka | 250 g |
sůl | špetka |
rajčata | 500 g |
pepř | špetka |
víno | 1 dcl |
sušená rajčata | hrst |
česnek | 1 stroužek |
chilli paprička | 1 ks |
celer | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
opražená slanina | 100 g |
Ingredience: |
Kdo by odolal domacím nokům s oprazenou slaninkou?
Na gnocchi potřebujeme 500g brambor, 1 vejce a 250g polohrubé mouky. Uhněteme těsto, které rozválíme na váleček, z něhož vykrájíme samotné gnocchi a vidličkou vytvarujeme drážky, aby se nám v nich hezky držela omáčka. V osolené vodě povaříme, dokud nám gnocchi nevyplavou na hladinu.
Na omáčku si připravíme 500g čerstvých rajčat, které necháme 20 minut podusit, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme trochu vína, pár sušených rajčat, 1 stroužek česneku, 1 chilli papričku a necháme mírně povařit. Opět dochutíme solí a pepřem.
Jako malé vylepšení jsme přidali celer a mrkev nakrájené na tenké plátky a 100g opražené slaniny.
www.facebook.com/RegionNaTaliri