Pažitka
Název:

Domácí hamburger


Domácí hamburger


Ingredience:
Celozrnné bulky (8 ks):
hladká mouka100 g
clozrnná špaldová mouka300 g
voda250 ml
máslo40 g
sušené droždí1 balíček
cukr krystal1 lžička
sůl1 a 1/2 lžičky
drcený kmín1/2 lžičky
sezamová semínka dle potřeby
Karbanátky (8 ks):
mleté hovězí maso500 g
vejce1 ks
česnek2 stroužky
sůl1 lžička
majoránka1/2 lžičky
Dresink:
zakysaná smetana 15%200 g
menší cibule1/2 ks
sterilovaná okurka1 ks
plnotučná hořčice1 lžička
řeřicha hrst
sůl dle chuti
cukr dle chuti
Na ozdobu:
plátkový sýr4 ks
ledový salát dle potřeby
rajče dle potřeby
Postup přípravy:

Manžel mi asi tři dny básnil o tom, že by si dal pořádný hamburger. Jenže zároveň jako sportovec si drží štíhlou linii (smích) a tak jsem se pokusila jeho přání vyplnit v trochu odlehčené, ale zároveň stejně chutné verzi hamburgerů. Myslím, že se to povedlo.

Celozrnné bulky 8 ks:

Těsto nechávám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - program Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 80 g a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu sezamovými semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.

Karbenátky 8 ks:

Maso smícháme s vejcem, rozdrceným česnekem, solí a majoránkou. Necháme chvilku odležet a tvoříme karbenátky. Pečeme v troubě na pečícím papíru cca 15 minut při 200 stupních.

Dresink:

Cibuli nasekáme najemno, okurku nastrouháme najemno, smícháme s hořčicí, nasekanou řeřichou a smetanou. Dochutíme solí a cukrem.

Na ozdobu:

Bulky si podélně rozkrojíme, obložíme karbenátkem, plátkem sýru, zeleninou a navrch dresinkem ze zakysané smetany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno