Celozrnné bulky (8 ks): | |
hladká mouka | 100 g |
clozrnná špaldová mouka | 300 g |
voda | 250 ml |
máslo | 40 g |
sušené droždí | 1 balíček |
cukr krystal | 1 lžička |
sůl | 1 a 1/2 lžičky |
drcený kmín | 1/2 lžičky |
sezamová semínka | dle potřeby |
Karbanátky (8 ks): | |
mleté hovězí maso | 500 g |
vejce | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
sůl | 1 lžička |
majoránka | 1/2 lžičky |
Dresink: | |
zakysaná smetana 15% | 200 g |
menší cibule | 1/2 ks |
sterilovaná okurka | 1 ks |
plnotučná hořčice | 1 lžička |
řeřicha | hrst |
sůl | dle chuti |
cukr | dle chuti |
Na ozdobu: | |
plátkový sýr | 4 ks |
ledový salát | dle potřeby |
rajče | dle potřeby |
Manžel mi asi tři dny básnil o tom, že by si dal pořádný hamburger. Jenže zároveň jako sportovec si drží štíhlou linii (smích) a tak jsem se pokusila jeho přání vyplnit v trochu odlehčené, ale zároveň stejně chutné verzi hamburgerů. Myslím, že se to povedlo.
Celozrnné bulky 8 ks:
Těsto nechávám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - program Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 80 g a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu sezamovými semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.
Karbenátky 8 ks:
Maso smícháme s vejcem, rozdrceným česnekem, solí a majoránkou. Necháme chvilku odležet a tvoříme karbenátky. Pečeme v troubě na pečícím papíru cca 15 minut při 200 stupních.
Dresink:
Cibuli nasekáme najemno, okurku nastrouháme najemno, smícháme s hořčicí, nasekanou řeřichou a smetanou. Dochutíme solí a cukrem.
Na ozdobu:
Bulky si podélně rozkrojíme, obložíme karbenátkem, plátkem sýru, zeleninou a navrch dresinkem ze zakysané smetany.
Podrobné info: