Pažitka
Název:

Domácí houstičky


Domácí houstičky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka200 g
polohrubá mouka200 g
kukuřičná mouka100 g
sůl1 lžička
sušené droždí1 sáček
cukr na droždí špetka
mléko200 ml
celé vejce1 ks
žloutky2 ks
vařený jemně nastrouhaný brambor1 ks
rozpuštěné vlahé sádlo100 g
kmín a sůl na posypání
Postup přípravy:

Kdo by neměl rád domácí pečivo! Zde je recept na křupavé domácí houstičky.

Všechny ingredience propracujeme v těsto a necháme vykynout. Z těsta si vytvoříme houstičky, které necháme na plechu ještě chvíli kynout. Poté je potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí. Pečeme dozlatova na 180 stupňů v předem vyhřáté troubě.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno