Ingredience: | |
velký hermelín | 1 ks |
vejce uvařené natvrdo | 2 ks |
měkký salám | 200 g |
větší nastrouhaná cibule | 1 ks |
kurkuma | špetička |
nať z jarní cibulky | dle chuti |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
majolka | 1 sáček |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
jarní cibulka nebo petrželka | na ozdobení |
Venku to vypadalo na déšť a nic z toho není, takže k posezení pár chlebíčků z domácí hermelínovou pomazánkou, je bašťácká a mizí a mizí...
Všechny uvedené suroviny mimo zakysané smetany a majolky nahrubo nastrouháme. Osolíme, opepříme, smícháme se zakysanou smetanou a majolkou nebo jen s ochucenou zakysanou smetanou (můžeme k ní přidat i lžičku dijonské hořčice). Promícháme, necháme tak dvě hodiny uležet, pokud Vám to mezitím nikdo nesní, podáváme na toustovém tmavém chlebu nebo na nakrájených bagetách. Zdobíme nastrouhaným salámem a pažitkou nebo petrželkou - kudrnkou.
Podrobné info: