Ingredience: | |
rajče | 6 ks |
cibule | 1 ks |
jablko | 1 ks |
sůl | špetka |
cukr | špetka |
ocet | lžíce |
nové koření | pár kuliček |
pepř celý | pár kuliček |
Při vyslovení slova kečup, se kdejaký milovník dobré gastronomie otřepe a potlačuje husí kůži. Však pokud si uděláte domácí z čerstvých rajčat budete pět ódy a kupovaný budete v regálech obchodů přehlížet.
Rajčata nakrájíme na měsíčky a odkrojíme "bubáky". Přidáme nakrájenou cibuli a jablko. Zalijeme asi 2 deci vody,přidáme koření,osladíme a dáme vařit. Pod pokličkou tak vaříme do změknutí asi 30 minut. Poté vyndáme koření a rozmixujeme. To pak přepasírujeme do jiného kastrolu, přidáme trochu octa,jžíci protlaku a chvilku ještě provaříme. Vaříme do té doby,dokud je kečup dostatečně hustý. Pak nalijeme horké do sklenic a otočíme dnem vzhůru.
Podrobné info: