Pažitka
Název:

Domácí kečup


Domácí kečup


Ingredience:
Ingredience:
rajče6 ks
cibule1 ks
jablko1 ks
sůl špetka
cukr špetka
ocet lžíce
nové koření pár kuliček
pepř celý pár kuliček
Postup přípravy:

Při vyslovení slova kečup, se kdejaký milovník dobré gastronomie otřepe a potlačuje husí kůži. Však pokud si uděláte domácí z čerstvých rajčat budete pět ódy a kupovaný budete v regálech obchodů přehlížet.

Rajčata nakrájíme na měsíčky a odkrojíme "bubáky". Přidáme nakrájenou cibuli a jablko. Zalijeme asi 2 deci vody,přidáme koření,osladíme a dáme vařit. Pod pokličkou tak vaříme do změknutí asi 30 minut. Poté vyndáme koření a rozmixujeme. To pak přepasírujeme do jiného kastrolu, přidáme trochu octa,jžíci protlaku a chvilku ještě provaříme. Vaříme do té doby,dokud je kečup dostatečně hustý. Pak nalijeme horké do sklenic a otočíme dnem vzhůru.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno