Ingredience: | |
hladká mouka | 3 kelímky |
jogurt | 1 kelímek |
sůl | špetka |
jedlá soda | lžička |
olej | 0,5 dcl |
droždí | půl kostky |
mléko | 1 kelímek |
vejce | 1 ks |
Na posypání: | |
strouhaný sýr | hrst |
domácí kečup | dle chuti |
prolisovaný česnek | dle chuti |
Na tyhle skvělé langoše použijte jeden kelímek velikosti jogurtu. Nemusí být samo striktně od jogurtu, ale tam kde je psáno kelímek, vemte vždy stejný objem nádoby. Však víme!
Nejprve si připravíme kvásek. Do menší misky si dáme asi deci vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a lžičku mouky.Necháme nakynout. Do větší mísy si připravíme mouku,sůl, sodu a přidáme vykynutý kvásek. Pak přidáme jogurt, vejce, olej a zbytek mléka. Promícháme. Těsto se nesmí lepit, popřípadě připáme trochu mouky a necháme kynout na teplém místě. Nechte asi 45 min až hodinu. Pak z těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na placku o rozměru 10 cm a smažíme v oleji. Hotové pak mažeme česnekem, zdobíme nejlépe domácím kečupem a sypeme sýrem.
Podrobné info: