Pažitka
Název:

Domácí langoše

vegetariánský recept


Domácí langoše


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka3 kelímky
jogurt1 kelímek
sůl špetka
jedlá soda lžička
olej0,5 dcl
droždí půl kostky
mléko1 kelímek
vejce1 ks
Na posypání:
strouhaný sýr hrst
domácí kečup dle chuti
prolisovaný česnek dle chuti
Postup přípravy:

Na tyhle skvělé langoše použijte jeden kelímek velikosti jogurtu. Nemusí být samo striktně od jogurtu, ale tam kde je psáno kelímek, vemte vždy stejný objem nádoby. Však víme!

Nejprve si připravíme kvásek. Do menší misky si dáme asi deci vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a lžičku mouky.Necháme nakynout. Do větší mísy si připravíme mouku,sůl, sodu a přidáme vykynutý kvásek. Pak přidáme jogurt, vejce, olej a zbytek mléka. Promícháme. Těsto se nesmí lepit, popřípadě připáme trochu mouky a necháme kynout na teplém místě. Nechte asi 45 min až hodinu. Pak z těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na placku o rozměru 10 cm a smažíme v oleji. Hotové pak mažeme česnekem, zdobíme nejlépe domácím kečupem a sypeme sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno