Pažitka
Název:

Domácí lučina podle Nadi

vegetariánský recept


Domácí lučina podle Nadi


Ingredience:
Ingredience:
bílý jogurt (Hollandia, Choceňský)500 g
zakysaná smetana 16%200 g
sůl půl lžičky
plátno1 ks
Postup přípravy:

Když si spočítáte výrobní náklady a cenu za Lučinu v obchodě, není co řešit

Všechny tyto tři ingredience promícháme v misce.
Do velikostně vhodného sítka si dáme mul nebo jemné plátýnko a obsah misky přelijeme do sítka, které umístíme do misky nebo kastrůlku tak, aby se spodek sítka nedotýkal dna.
Přiklopíme pokličkou a necháme v ledničce minimálně 24 hod odkapávat.
V misce zůstane syrovátka, kterou můžeme třeba vypít, prý je to zdravé. Nebo ji prostě vylijeme.
No, a v sítku nám zůstane krásná hrouda bělostného čerstvého sýra.

Další použití je na vás: stačí dosolit, přidat pažitku a namazat na chléb s máslem, nebo lze použít jako základ na jakoukoliv pomazánku: tvarůžkovou, rybičkovou, brynzovou, salámovou, vajíčkovou.

Dobrou zdravou chuť 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno