Pažitka
Název:

Domácí lučina podle Nikoly


Domácí lučina podle Nikoly


Ingredience:
Ingredience:
velký bílý jogurt Hollandia2 ks
kysaná smetana2 kelímky
sůl špetka
Postup přípravy:

Kvalita dnešních potravin už není nic moc a tak zas jako bývalo dřív, přicházejí na řadu produkty vlastní výroby....

Chleba nám do třech dnů doma zkysne a zplesniví, sýry jsou vyschlé a chutí připomínají umělou hmotu, prostě nic moc…Lučina byla dřív luxusní záležitost, dneska je to jen chabá náhrada, tak proč si ji nezkusit udělat doma.

V misce si pečlivě smícháme jogurty s kysankou a osolíme. Připravíme si hrnec, na něj sítko, které vyložíme plátnem, kapesníkem nebo plenou. Smíchaný jogurt s kysankou do něj vlijeme. Překryjeme cípy, přikryjeme poklicí a dáme do lednice na 12 - 24 hodin vykapávat.

Vykapanou syrovátku nevylíváme, použijeme dál například na pečení chleba nebo pečiva. Nebo kdo má rád, muže vypít :)

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno