Pažitka
Název:

Domácí lučina


Domácí lučina


Ingredience:
Ingredience:
18% zakysaná smetana Pilos2 kelímky (400g)
smetana ke šlehání200 ml
Postup přípravy:

Syn mojí báječný kamarádky Brigi, kterej mimojiný miluje zelňačku k snídani, je taky závislej na rohlících s lučinou a šunkou. A já vám dneska ukážu, jak si za 10 minut uděláte svojí dokonalou lučinu doma, za pár kaček!

Obě smetany dejte do misky a důkladně je mícháním spojte v kompaktní hmotu.
Čistým plátýnkem, (tenkou utěrkou), vyložte cedník a položte na rendlík. Ten by měl mít pod cedníkem dostatečný prostor, kam bude odkapávat syrovátka. Přesahující okraje látky založte pod cedník, aby nikde nevyčuhovaly.
Do plátýnka vlijte smetanovou směs a uložte do lednice na 24 hodin.
Druhý den máte hotový lahodný smetanový sýr, který můžete dochutit třeba česnekem, pažitkou, sekanýma vlašákama, zkrátka jak se vám zlíbí.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno