Ingredience: | |
hladká mouka + na vál | 300 g |
sůl | 1 lžička |
sušené droždí | 1 sáček (10g) |
cukr (na droždí) | špetka |
vlažná voda | 200 ml |
olivový olej + na potření | 60 ml |
Náplň: | |
drcená rajčata | 1 plechovka |
mozzarella | 3 ks |
oregano | dle chuti |
lístky čerstvé bazalky | dle chuti |
Také máte rádi pizzu? Já jsem si oblíbila svoji domácí s různými náplněmi a chutná celé rodině. Dnes jsem upekla Margheritu a jen se po ní zaprášilo!
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme do něj droždí, pocukrujeme špetkou cukru a zalijeme troškou vlahé vody, počkáme 5 minut a dolijeme vodu a olej. Propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyklopíme na vál, rozdělíme na 8 stejných dílků a z každého dílku utvoříme koláček. Dáme na vál s pečícím papírem, okraje koláčků potřeme olivovým olejem, koláčky potřeme drcenými rajčaty, posypeme oreganem, poklademe nakrájenou mozzarellou a přidáme lístky bazalky. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180-190 st. asi 30 minut.
Podrobné info: