Pažitka
Název:

Domácí müsli s pohankou


Domácí müsli s pohankou


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky2 hrnky
sušený strouhaný kokos2 hrsti
pohanka hrst
slunečnicová semínka hrst
celé mandle hrst
nasekané kešu ořechy hrst
datle nakrájené na kousky hrst
sušené brusinky hrst
chia semínka lžičky
rozpuštěné máslo80 g
med50 ml
sůl špetka
Postup přípravy:

Mlsná mě poslední dobou honí neskutečně, ale nechtěla jsem nic, co se sní hned. Chtěla jsem něco, co můžu průběžně uzobávat různými způsoby. Hned se mi zastesklo po sušičce na ovoce, kterou jsme kvůli možné chybě ve výrobě museli vrátit. Nakonec jsem využila toho, že se mi doma sešlo několik druhů ořechů a velký balík ovesných vloček.
Tak jsem se odhodlala na mé první domácí müsli, ke kterým jsem vždycky měla respekt, jelikož i když se zdají být snadné, tak stačí málo a spálí se. No a já s mojí hlavou děravou se toho vždycky bála hahaha.

Nejdříve si ve velké hluboké míse smícháme vločky, pohanku, slunečnicová semínka, chia semínka, mandle, kešu a pořádně zamícháme, aby se suroviny vzájemně propojily. 
Přidáme rozpuštěné máslo, med a promícháme tak aby kompletně celá směs byla "mokrá".
Přesypeme veškerý obsah na plech a dáme péct na 150°C zhruba 1 hodinu.
KAŽDÝCH 10 MINUT SMĚS PŘI PEČENÍ PROMÍCHÁVAT!
Po upečení vmícháme datle, brusinky a kokos. 
Necháme vychladnout a přesypeme do uzavíratelné dózy.
Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno