Ingredience: | |
kukuřičná mouka | 2 hrnky |
horká voda | 1 a 1/4 hrnku |
sůl | 1/2 lžičky |
Domácí nachosky mám opravdu ráda, jsou jednoduché a rychlé, nejsou nijak mastné, což mi vyhovuje a snad si pochutnáte i vy. Mám dva oblíbené recepty, o ten první se s Vámi podělím dnes a ty druhé z domácích tortill si necháme na jindy.
Abych se přiznala, tak se mi zrovna jedny pečou v troubě, ještě k nim připravím cizrnovorajčatový dip a pochoutka na dnešní večer je tady :o)
Dělala jsem podle tohoto receptu, ale tedy s úpravou, jelikož se mi nechtělo nachosky ještě opékat na pánvi, dělám vše rovnou v troubě.
Postup:
Mouku smíchejte s 1 hrnkem vody a solí, vařečkou mícháme těsto, potom doporučuji dělat rukou postupně přiléváme vodu, těsto musí být hladké nelepivé a nedrobivé podle toho dodáte buď mouku nebo vodu, potom nechte 30 min stát pod utěrkou můžete i déle, já dnes pospíchala tak stálo 15 min.
Dále si připravíme 2 pečící papíry (ne celé ruličky pouze odstřihněte dva čtverce) já to dělala tak, že jsem těsto položila na pečící papír, druhým přikryla a rozválela na tenkou placku, dala jsem na 250° do trouby cca 5 minut, potom vytáhnu (opatrně je to horké) přímo na plechu nakrájím na trojúhelníčky, potřu každý kousek řepkovým olejem a posypu hrubou solí (můžete i klidně smíchat olej s kapkou citronové šťávy a chilli) sůl můžete dát ihned, jak rozválíte placku, lépe tam drží (jen moje zjištění) potom peču chvíli z této strany, opět plech vytáhnu, potřu také lehce olejem a peču z druhé strany, dokud se mi nelíbí barva. Čím tenčí je uděláte tím méně tvrdé budou, opravdu doporučuji si s tloušťkou vyhrát , dost na tom záleží jaký bude konečný výsledek, dají se tak stejně i smažit, ale to já nemám ráda, je to na mě příliš mastné, také můžete vyzkoušejte přesný postup viz. odkaz s tím, že nejdříve placky na pánvi opečete, ale jak jsem psala chtěla jsem to mít rychleji.
Ještě mám pro Vás jeden recept na domácí nachos a ty jsou dělány z domácích tortill, ale to si nechám až na příště.
Mějte se moc fajn a snad brzy s novým receptem.
Podrobné info: