Pažitka
Název:

Domácí noky - pravé italské bramborové


Domácí noky - pravé italské bramborové


Ingredience:
Ingredience:
brambory500 g
vejce2 ks
polohrubá mouka400 g
strouhaný parmazán75 g
máslo (na promaštění)20 g
Postup přípravy:

Milujete noky a stále je ještě kupujete v obchodě?

Zde vám napíši recept, který vám dokáže, že to co jste jedli doposud a kupovali vlastně předražené, že to vůbec nejsou noky.

U těchto nočků cítíte dokonalou chuť brambor v doprovodu například lehké omáčky z čerstvých rajčat.

Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, vaříme do poloměkka.

Necháme lehce brambory vychladnout a oloupeme.

Ještě vlažné brambory nastrouháme na struhadle najemno a přidáme vejce, parmazán a mouku.

Vše tvarujeme do tuhého těsta.

Pokud je těsto řídké, přidáme ještě trochu mouky. Záleží, jaké máme brambory. Ale zase z nich neudělejte tvrdé tenisáky. Těsto musí být stále vláčné a hravé.

Hotové těsto vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých krájíme cca 2 cm dlouhé noky. Do každého noku dloubneme vidličkou, abychom dosáhli správného tvaru.

Noky nakonec vložíme do slané vroucí vody na cca 3 minuty. Hotové noky poznáme tak, že vyplavou na povrch vody.

Scedíme a promastíme máslem. Pak se nám nebudou lepit.

Takto hotové noky můžeme ihned podávat a nebo zamrazit.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno