Pažitka
Název:

Domácí ovocný pečený čaj


Domácí ovocný pečený čaj


Ingredience:
Ingredience:
rybíz1 kg
jahody0,5 kg
borůvky0,25 kg
jablka0,25 kg
třtinový cukr1 kg
rum1 dcl
mletá skořice1 lžička
hřebíček celý5 ks
badyán2 ks
pomeranč na kousky1 ks
citron/limetka (šťáva)2 ks
Postup přípravy:

Příprava na vánoce, začíná již v létě. Protože sama miluji jedlé dárky, ráda je i vyrábím.Tenhle recept mám prověřený už několik let a vlastně už si ani nepamatuji od které hodné kamarádky ho mám. Ovoce obměňuji podle toho co je zrovna dostupné. Fantazii se meze nekladou.

Jdeme na přípravu, která je více, jak jednoduchá.
Ovoce nakrájíme na drobnější kousky. Vezmeme vyšší plech a přidáme i další ingredience, jako je badyán, hřebíček, skořici a cukr. Plech musí být opravdu vysoký, při pečení se tvoří pěna, která může vytéct.
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme cca. 30 min. Směs začne probublávat a tvořit se pěna.
Zhruba po 30 minutách plech vyndáme z trouby a ihned plníme do připravených skleniček. Necháváme vychladnout víkem dolů.
Dvě lžíce hotového čaje si zalíváme horkou vodou a věřte, že chutná výborně.

Ať chutná!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno