Pažitka
Název:

Domácí peprmintky


Domácí peprmintky


Ingredience:
Ingredience:
slazené kondenzované mléko180 ml
moučkový cukr500 g
peprmintový extrakt (dá se sehnat na internetu nebo když naložíte lístky máty do vodky a počkáte 14 dní nemusíte nic shánět)3 lžičky
Postup přípravy:
Další neodolatelná kombinace ( alespoň pro mě ) - peprmint + čokoláda. 
Jak jsem na začátku roku slíbila, čekají vás každý měsíc recepty na nějaké téma. Leden je ve znamení peprmintu. A toto je první ze tří receptů. Nejvíc se mi na něm líbí to, jak je úžasně jednoduchý.
Z přesátého cukru, mléka a extraktu vypracujeme hladkou hmotu. Nesmí se nám lepit, takže v případě nutnosti přidáme cukr nebo mléko. 
Rozdělíme si hmotu na čtyři části. Každou vyválíme na plát vysoký 0,5 - 1 cm. Z něj vykrajujeme požadované tvary. Vše skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme proschnout z obou stran ( nejlépe přes noc ). 
Druhý den celé peprmintky namáčíme do rozpuštěné čokolády, necháme zatuhnout a skladujeme v uzavřené nádobě.
Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno