Ingredience: | |
vejce | 2 ks |
moučkový cukr | 75 g |
vlažná voda | 3 lžíce |
hladká mouka | 100 g |
prášek do pečiva | 1 lžička |
Doma nebylo co k snídani a tak jsem podle nového listopadového vydání časopisu FOOD vytvořila rychlé domácí piškotky. Hotové byly ani ne za půl hodiny.
V receptu byly sice bezlepkové, ale upravila jsem si je - kvůli piškotům se mi skutečně nechtělo shánět nějakou bezlepkovou směs.
A musím říct, že jsem na ně byla skutečně pyšná - vím, že jsou to jenom piškoty, ale i tak.
Jak na to:
Předehřejeme si troubu na 170°C.
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky potom vyšleháme s cukrem a vodou do světlé hladké pěny.
Přidáme mouku a prášek do pečiva. Pečlivě zamícháme.
Ušleháme z bílků tuhý sníh (aby se povedl, kápnu před šleháním kapku citronové šťávy).
Přidáme sníh do husté směsi a zamícháme.
Klademe na plech v libovolných tvarech (je nutné počítat s tím, že se na plechu trochu roztečou).
Pečeme 15 - 20 minut, dokud těsto nezačne na krajích růžovět.
Po vychladnutí podáváme s čímkoliv (u nás se jí s marmeládou, šlehačkou nebo s burákovým máslem).