Pažitka
Název:

Domácí pita placka s mexickou směsí a sojovými ďobáčky


Domácí pita placka s mexickou směsí a sojovými ďobáčky


Ingredience:
Na placky:
celozrnné / žitné mouka250 g
voda150 ml
sůl1 lžička
olej2-3 pol. lžíce
Směs:
sojové ďobáčky (1 bal)150 g
cibule1 ks
červené fazole1 konzerva
kukuřice3 lžíce
malinká chilli paprička1 ks
sul špetka
pepř špetka
koření dle chuti (mexické, adžika, grilovací) špetka
červená paprika1 ks
Postup přípravy:

Domácí pita placka s mexickou směsí a sojovými ďobáčky. Další tip na zajímavé jídlo se sojovým masem a zeleninou. Placku nekupujte a usmažte si vlastní. Kdo nesnese olej, může upéct na pečícím papíře. 

Ze směsi vypracujeme tužší těsto a vyválíme placky, které opečeme na sucho na teflonové pánvi.

Na olivovém oleji orestujeme sojové ďobáčky (tak se tento produkt opravdu jmenuje) s cibulkou, přidáme konzervu mexických fazolí s kukuřicí, kousky papriky, nasekanou chilli papričku, dochutíme kořením dle chuti a směsí naplníme teplé placky.

Improvizujte klidně dle chutí. Klidně přidejte česnek a lžičku protlaku. Pokud nesnesete příliž ostré jídlo, dejte méně papričky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno