Na placky: | |
celozrnné / žitné mouka | 250 g |
voda | 150 ml |
sůl | 1 lžička |
olej | 2-3 pol. lžíce |
Směs: | |
sojové ďobáčky (1 bal) | 150 g |
cibule | 1 ks |
červené fazole | 1 konzerva |
kukuřice | 3 lžíce |
malinká chilli paprička | 1 ks |
sul | špetka |
pepř | špetka |
koření dle chuti (mexické, adžika, grilovací) | špetka |
červená paprika | 1 ks |
Domácí pita placka s mexickou směsí a sojovými ďobáčky. Další tip na zajímavé jídlo se sojovým masem a zeleninou. Placku nekupujte a usmažte si vlastní. Kdo nesnese olej, může upéct na pečícím papíře.
Ze směsi vypracujeme tužší těsto a vyválíme placky, které opečeme na sucho na teflonové pánvi.
Na olivovém oleji orestujeme sojové ďobáčky (tak se tento produkt opravdu jmenuje) s cibulkou, přidáme konzervu mexických fazolí s kukuřicí, kousky papriky, nasekanou chilli papričku, dochutíme kořením dle chuti a směsí naplníme teplé placky.
Improvizujte klidně dle chutí. Klidně přidejte česnek a lžičku protlaku. Pokud nesnesete příliž ostré jídlo, dejte méně papričky.
Podrobné info: