Pažitka
Název:

Domácí pomazánky


Domácí pomazánky


Ingredience:
Vajíčková pomazánka:
vejce uvařená na tvrdo6 ks
malá cibule1 ks
tvrdý sýr100 g
plnotučná hořčice1 lžička
majolka5 - 6 lžic
sůl a pepř dle chuti
Tuňáková pomazánka:
tuňák ve vlastní šťávě185 g
velká cibule1 ks
citronová šťáva dle chuti
tatarka2 - 3 lžíce
majolka2 - 3 lžíce
pepř dle chuti
Česneková pomazánka:
sýr Lučina2 balení
česnek3 stroužky
smetana dle potřeby
sůl a bílý pepř dle chuti
Křenová pomazánka:
sýr Lučna1 balení
tvaroh1 ks
šunka100 g
čerstvý křen jemně nastrouhaný dle chuti
smetana dle potřeby
sůl a bílý pepř dle chuti
Pomazánka z krabích tyčinek:
krabí tyčinky1 balení
majolka2 - 3 lžce
bílý jogurt2 - 3 lžíce
citronová šťáva dle chuti
sůl, bílý pepř a cukr dle chuti
Hermelínová pomazánka:
hermelín1 ks
měkký salám100 g
malá cibule1 ks
tatarka2 lžíce
majolka2 lžíce
sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dochází Vám inspirace na pohoštění? Mám pro Vás tip na 7 domácích pomazánek. Jednohubky a chlebíčky nikdy nesmí chybět na Silvestra, takže určit přijdou vhod. Vajíčková? Tuňáková? Česneková? Hermelínová? Pažitková? Nebo z krabích tyčinek? 

VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

Natvrdo uvařená vajíčka nastrouháme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nastrouháme tvrdý sýr (eidam, nebo gouda), osolíme, přidáme bílý pepř, lžičku hořčice a majolku.

TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA

Do misky dáme tuňáka, kterého jsme zacedili. Přidáme na jemno pokrájenou cibuli, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme půl tatarky a půl majolky a dobře promícháme.

ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA

Lučinu utřeme se solí a bílým pepřem, přidáme rozmačkaný česnek a vyšleháme s trochou smetany do hladka.

VENDY TIP! Pokud chcete mít pomazánku jemnější a více „mazlavou“, přidejte i trochu změklého másla.

KŘENOVÁ POMAZÁNKA

Lučinu utřeme a tvaroh se solí a bílým pepřem, přidáme na jemno nastrouhaný křen a vyšleháme s trochou smetany do hladka. Pak již jen přidáme na jemno pokrájenou šunku a můžeme servírovat.

POMAZÁNKA Z KRABÍCH TYČINEK

Pokrájíme krabí tyčinky, osolíme, opepříme bílým pepřem, přidáme citrónovou šťávu a 1/4 majolky a 3/4 bílého jogurtu. Pokud je potřeba, přidáme špetku cukru.

VENDY TIP! Pokud chcete obměnit tuto pomazánku, je možné pro barevnou pestrost přidat pokrájenou jarní cibulku, nebo pro změnu chuti pomazánky přidat pokrájený sterilovaný ananas.

HERMELÍNOVÁ POMAZÁNKA

Hermelín a salám junior nastrouháme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme tatarku a majolku v poměru 1 : 1.

PAŽITKOVÁ POMAZÁNKA

Ingredience:
1 balení sýru Lučina
1 tvaroh
Pažitka
Smetana
Bílý pepř
Sůl

Postup:
Lučinu a tvaroh utřeme se solí a bílým pepřem a vyšleháme s trochou smetany do hladka. Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno