Pažitka
Název:

Domácí rajčatová omáčka


Domácí rajčatová omáčka


Ingredience:
Ingredience:
zahradní rajčata nakrájená na kostičky3 ks
italská koktejlová rajčata (rozpůlená)10 ks
střední cibule (nasekaná nahrubo)1 ks
ocet balsamico15 ml
cukr20 ml
voda250 ml
mix soli a černého pepře5 ml
nakrájená čerstvá petrželka15 ml
sušená bazalka5 ml
dortová mouka10 ml
Postup přípravy:

Máte na zahradě plno rajčat a nevíte co s nimi? Zde je tip na skvělou rajčatovou omáčku, která dodá jídlům ten správný říz.

Vařte všechny ingredience dohromady 30 minut kromě dortové mouky. Těsně před odejmutím omáčky z plamenu přidejte dortovou mouku a rychle promíchejte, aby omáčka zhoustla. Nechte vychladnout a podávejte s těstovinami, na pizzu či do dušených pokrmů.

Překlad: Jazyková škola FOR YOU

Home made tomato sauce 

3 garden tomatoes, diced 
10 italian cocktail tomatoes, cut in half 
1 medium onion, roughly chopped 
15ml balsamic vinegar reduction
20ml sugar 
250ml water 
5ml salt & black pepper mix 
15ml fresh chopped parsley 
5ml dried basil 
10ml cake flour 

Cook all the ingredients together except for the cake flour for 30 minutes. Just before you take of the sauce from the heat, add the cake flour and whisk quickly in so that the sauce can thicken. Bottle, let it cool down and serve with pasta, on pizzas or in stews. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Mone Wagener

    zavřít okno