Ingredience: | |
vejce | 1 ks |
žloutky | 4 ks |
moučkový cukr | 250 g |
vanilínový cukr | 1 ks |
tuk | na vymazání formiček |
33% smetana | 250 ml |
Rakvičky, to je prostě česká klasika. Mám je moc ráda a věřím, že si ty domácí zamilujete také.
Předehřejeme si troubu na 180 - 190°C. Vejce, žloutky a oba cukry vyšleháme a cukrářským sáčkem plníme těsto do vymazaných formiček do dvou třetin. Rakvičky dáme do trouby, a jakmile vyběhnou, ztlumíme teplotu na 150°C a pomalu dopékáme dalších 30 minut, aby byly uvnitř propečené a na povrchu světlé. Pokud nemáte formičky na rakvičky, můžeme použít košíčky. Po upečení necháme zchladnout a vyklopíme. Před podáváním na ně cukrářským sáčkem nastříkáme vyšlehanou neslazenou smetanu.
Podrobné info: