Pažitka
Název:

Domácí rakvičky se šlehačkou


Domácí rakvičky se šlehačkou


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
cukr moučka250 g
vanilínový cukr1 balíček
tuk na vymazání formiček
šlehačka 33%1 kelímek
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Tento dezert snad ani nemusím nějak představovat. Myslím, že není nikoho, kdo by je alespoň jednou v životě neochutnal. Však domácí recept, to je úplně jiný "level".

Troubu předehřát cca 180–190 °C a formičky vymazat tukem.
Vejce, žloutky a oba cukry vyšlehat elektrickým šlehačem (robotem) do husté bílé pěny.
Formičky naplnit do dvou třetin těstem (lžící se mi to dělalo špatně, tak jsem stříkala cukrářským pytlíkem), poté dát na plech a a péci v předehřáté troubě.
Jakmile rakvičky vyběhnou, tak je nutné ztlumit troubu na 150 °C a pomalu dopékat dalších cca 30 minut, aby byly uvnitř propečené a na povrchu světlé.
Po upečení, nechat trochu zchladnout ve formičkách a potom vyklopit. 
Před podáváním nastříkejte vyšlehanou neslazenou šlehačkou (může být i se ztužovačem) cukrářským sáčkem.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková-Balštíková

    zavřít okno