Pažitka
Název:

Domácí rybí salátek s jablky


Domácí rybí salátek s jablky


Ingredience:
Ingredience:
sledě nebo zavináče1 sklenice
šalotka2 - 3 ks
menší jablko1 ks
jarní cibulka1 ks
zakysaná smetana1 kelímek
majolka nebo tatarská omáčka2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
petrželka, libeček nebo pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Rybí salátek přijde k chuti na večeři nebo svačinu, určitě je lepší, jak kupovaný a máme salátu hodně a víme, co v něm je.

Ryby vyndáme z nálevu, odstraníme, zeleninu a vše, co nám výrobci do zavináčů přidali. Zavináče zbavíme kůže. Pokrájíme na kostičky, šalotky a jablko pokrájíme také na kostičky.
Přidáme nakrájenou jarní cibulku a nasekané bylinky. Doladíme solí, pepřem a zakysanou smetanou. Můžeme přidat i čerstvou majolku nebo tatarskou omáčku a podáváme s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno