Pažitka
Název:

Domácí špaldová tortilla plněná kuřecím masem, připraveným na baby grilovacím koření a zeleninou


Domácí špaldová tortilla plněná kuřecím masem, připraveným na baby grilovacím koření a zeleninou


Ingredience:
Tortilla:
špaldová hladká mouka125 g
špaldová mouka jemně mletá celozrnná125 g
horká voda140 ml
sádlo50 g
Náplň:
kuřecí prsní řízky2 ks
koření baby gril dle chuti
sůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
cibule1 ks
rajčata2 ks
listy ledového salátu dle potřeby
Dresink:
bílý jogurt1 kelímek
sůl dle chuti
pepř špetka
pažitka dle chuti
citron dle chuti
Postup přípravy:

Když nás honí mlsná a potřebuji rychlé jídlo tak jsou to právě domácí tortilly.

Na olivovém oleji zatáhneme kuřecí maso, přidáme koření, sůl a orestujeme.

Pokrájíme si cibuli, rajčata a připravíme listy ledového salátu.

Dresink si připravíme tak, že ochutíme bilý jogurt solí a pepřem. Nakrájíme si pažitku a vmícháme do jogurtu. Ochutíme ještě citronovou šťávou.

Na tortillu smícháme všechny ingredience a necháme chvíli odpočnout. Poté uválíme placky a dáme na rozpálenou pánev, na které je na sucho pečeme. Počkáme, dokud lehce nezhnědnou.

Opečenou tortillu potřeme směsí jogrutu, dáme list ledového salátu, maso, zeleninu, zabalíme podáváme. Kdo má rád hodně dresinku přidá si dresink na maso a zeleninu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno