Pažitka
Název:

Domácí Tiramisu


Domácí Tiramisu


Ingredience:
vejce6 ks
cukr krupice130 g
mascarpone (má Lidl nebo Penny)500 g
kafe (nejlépe italská Lavazza)6 porcí
hořká čokoláda nebo kakao v prášku1 balení
italské piškoty Pavesini nebo Savoiardi (mají je v Penny nebo Kaufland)400 g
rum nebo amaretto (a nebo taky nic, není tak nutné)2 polévkové lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat....

Snad nejznámější italskou pochoutkou je právě Tiramisu. V čem vlastně spočívá to „pravé“ italské? No přece v mascarponeitalském silném kafi a v trpělivosti s namáčením piškotů Savoiardi nebo Pavesini. Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat..což by nemělo být tak těžké, vzhledem k tomu, že už dneska najdeme všechny potřebné ingredience i nás v supermarketech.

Jo přiznám se, tohle tiramisu jsem dělala jen částečně. Půlku práce odved můj přítel. Je to už taková naše tradice dělat tiramisu společně a tak tu máte fotky tiramisu od pravého Itala :-) 

Postup přípravy:

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno