Název:Domácí tvarohovo-špaldová pizza
Ingredience:
Ingredience na těsto: |
tvaroh ve vaničce | 300 g |
vejce | 2 ks |
špaldová mouka | 60 g |
lněná mouka | 1 pol. lžíce |
sůl | 1 špetka |
Na pizzu: | |
rajčatový protlak / kečup | 1 malá plechovka |
česnek | 1-2 stroužky |
sůl | 1 špetka |
šunka | 4 plátky |
strouhaný sýr | 1 hrstka |
pozzarella | 1 ks |
hermelín | 1/2 ks |
lístky čerstvé bazalky | 4-5 |
Postup přípravy:„Mamino, já bych si dal pizzu.“
„Dobře.“
Manžel: „Budeš péct pizzu?“
„Jo.“
Myslím, že je důležitý a moc hezký jíst společně a jsem ráda, když se to podaří, i když to není úplně často.
1. Smícháme ingredience na těsto: tvaroh, vejce, sůl, špaldovou mouku, oregano. Promícháme a přidáme lněnkou mouku.
2. Na pečicí papír vytvarujeme pizzu a pečeme na 200 cca 5 minut.
3. Mezitím si dochutíme rajčatový protlak.
4. Na předpečené těsto rozetřeme dochucený rajčatový protlak. Rozprostřeme šunku, posypeme sýrem, přidáme hermelín, mozzarellu.
5. Dopečeme do zlatova, cca 20 minut.
Nakonec zdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno