Ingredience: | |
masitější vanilkové lusky (madagaskarské) | 3 ks |
vodka | 1/4 l |
Když peču, nejčastějc jsou to vynikající cookies s blanšírovanejma lískovejma oříškama. Patří do nich, mimojiný, i vanilkovej lusk anebo 2 lžičky vanilkovýho extraktu, kterej se trochu hůř shání.
No a proč si neudělat vlastní vanilkovej extrakt a nemít ho tak pořád po ruce?
Stačej vám 3 masitější vanilkový lusky - nejlíp ty madagaskarský, uzavírací lahev, a čtvrt litru vodky. Teď už je to záležitost pár minut. Lusky podélně prořízněte, ale konce nechte spojený. Dáte je do lahvičky a zalejete vodkou, kterou si nevylemtáte!!
Protřepete a uložíte na chladnější tmavý místo. Po dobu dvou měsíců lahvičku NEOTVÍRÁTE, jen jí chodíte obden pěkně zatřepat. Za dva měsíce máte krásnou, kávově zabarvenou tekutinu, vonící vanilkou jak blázen a už jen pečete...a pečete...a...