Ingredience: | |
hodně libový bůček s kůží nebo bůček napůl s pleckem | 1 kg |
rychlosůl, nebo-li praganda! POZOR to jsou necela 2 dkg! | 1,9 dkg |
V dnešní době na konzervy a zavařená masa nadáváme. Napadlo vás však udělat takovouhle jednoduchou dobrůtku na čerstvý chléb? Ne? Tak směle do toho!
Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5 x 1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.