Pažitka
Název:

Domácí zeleninové chipsy


Domácí zeleninové chipsy


Ingredience:
Ingredience:
celer1/2 bulvy
středně velká řepa2 ks
mrkev4 ks
tymián dle chuti
sůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Dneska pro vás mám skvělý recept, který se mi u každého strávníka osvědčil a nemá ani na kupované zeleninové chipsy, které nejsou zrovna nejlevnější! Jedná se o pokrm vhodný na párty, Silvestra či jen tak k televizi na křoupání.

A jak budeme postupovat? Je to trochu zdlouhavá příprava, ale výsledek stojí za to, věřte mi.

1. Všechnu zeleninu očistíme škrabkou.

2. Zeleninu naškrábeme na stejně silné proužky. Pochopitelně u řepy nebudeme mít symetricky stejné kousky, ale z toho si hlavu nedělejte.

3. Nahřejte si horkovzdušnou troubu na 100°C. 

4. Na pečící papír vyskládejte nastrouhanou zeleninu, zakápněte olivovým olejem, osolte (na řepu dejte i tymián) a dejte péct na cca 1 hodinu. Je potřeba kontrolovat, aby plátky nezhnědly.

Jen bych chtěla podotknout, že každá trouba je jiná a tak první várku hlídejte a kontrolujte, zda není spálená. Ale jak říkám, každá trouba se chová jinak a tak je potřeba si to pohlídat a vyzkoušet, jak bude vaše trouba s vámi spolupracovat.

Chipsy budou hotové až budou pěkně křupavé a zkroucené, ale z vlastní zkušenosti vám mohu rovnou říct, že jedna strana plechu bude malinko křupavější než druhá. 

Celer a řepa se pečou velmi dobře, ale například právě mrkev si ze mě dělá často legraci a některé kousky zůstanou malinko syrovější, ale to nic nemění na dokonalosti chuti.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno